Discover Your Taste

Sushi

Sushi er skønt

Sushi er bare ikke kønt for øjet, det er også skønt for ganen og maven.
Med de flotte farver og sunde ingredienser nærer og mætter sushi på en yderst behagelig måde.
Sushi er en god kilde til proteiner, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Det er fedtfattigt og vegetarisk.

Hvordan spiser man sushi?

Før man tager et stykke sushi, skal man blande soja og wasabi i den lille skål, som spisepindene ligger ved.
Wasabi er stærkt, så man skal være varsom med blandingen.
Sushien dyppes med fiskesiden nedad i sojaen. Hvis man drypper risen i sojaen vil den suge for meget soja og falde fra hinanden.
Traditionelt starter man et sushimåltid med at rense ganen med et stykke marineret ingefær – gari – der ligger på tallerkenen. Før man tager et nyt sushi, renser man ganen igen ved at spise et nyt stykke gari.
Sushistykket spises i en mundfuld.

Hvad drikker man til sushi?

Man kan drikke, hvad man vil til sushi, men både øl, sodavand og lun sake egner sig godt til sushiens rene smag.
Nogle drikker også den særlige japanske grønne te eller ris te til deres sushi. Sake er den traditionelle japanske risvin, der drikkes til sushi. Sake kan drikkes både lun eller iskold, afhængig af sake-typen.

Sushi ud af huset

Man kan komme og blande noget sushi fra vores sushi bar alle ugens dage.